Pályázat - IWalk digitális projektmunka

Beküldési határidő: 2020. április 20.

Separator item

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához, április 16-ához kapcsolódóan digitális projektmunka-pályázatot hirdetünk meg. A pályázat keretében a pályaműveket az egyes településeken fejlesztett IWalk-ok alapján kell elkészíteni. 

Az IWalk videóinterjúkra épülő, interaktív, helytörténeti séta, amelyhez ingyenesen letölthető applikáció tartozik (IWalk - USC Shoah Foundation néven). Az applikáció segítségével bejárhatók a kiválasztott település emlékhelyei, az egyes helyszínekhez pedig személyes történetek társulnak, melyek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumából származnak.

Erre a pályázatra 8-12. osztályos csapatok jelentkezését várjuk, ez lehet egész osztály vagy tanulócsoport is (15-30 fő).

A Budapesten található öt IWalk helyszín közül az Üvegház és Zsidónegyed séták választhatók a projekt keretében, valamint az összes többi, az applikációban megtalálható vidéki település bármelyike választható.

A pályaművek kizárólag digitális projektek lehetnek, pl. videoesszé, film, interjú, stb. 

A legjobb pályázatok alkotói jutalomban részesülnek.

A csapatok jelentkezését a zachor@zachor.hu emailcímre várjuk, a csapat nevével, létszámával és a választott IWalk séta megjelölésével. A további információkat emailben küldjük az érdeklődőknek.

A pályázatot beküldő diákokat és felkészítő tanáraikat a projekt lezárulta után ünnepélyes zárórendezvényre hívjuk, melynek a budapesti Ludwig Múzeum, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa együttműködő partnere ad helyet.