Pályázat - A művészet az elmondhatatlan tolmácsa

Beküldési határidő: 2020. február 10.

Separator item

Immár hagyományos, minden évben meghirdetett művészeti pályázatunkat január 27-e, az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja tiszteletére írjuk ki. 

A pályázat keretében a pályázók művészeti alkotásokat készítenek a USC Soá Alapítvány IWitness digitális platformján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján. A magyar nyelvű videóklipekre az oldal jobb felső részében található legördülő menüben lehet szűrni (Language ---> Hungarian), de idegen nyelvű klipeket is lehet választani (https://iwitness.usc.edu/sfi/BrowseTopics.aspx).

A pályaműveket a zachor@zachor.hu emailcímre várjuk, a pályázó nevének és a mű

címének megjelölésével. A pályázat benyújtásához a következő linken található pályázati űrlapot is kérjük kitölteni:

JELENTKEZÉSI LAP

A pályaművek lehetnek önálló rajzok, festmények, képregények, vagy bármilyen más művészeti alkotás: pl. novella, vers, zenemű, fotómontázs, stb.

A művészeti pályázat nem vetélkedő. A beérkezett pályamunkákból virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon. Egyes előző évek pályaműveiből válogatást készítettünk: 2016-ban a válogatott alkotásokat egy kiadványban jelentettük meg, 2017-ben interaktív kiállítást, 2018-ban interaktív naptárt készítettünk a kiválasztásra került pályamunkákból.

A pályázat fővédnöke az Oktatási Jogok Biztosa, dr. Aáry-Tamás Lajos. Együttműködő partner: Holokauszt Emlékközpont.

Az előző évekhez hasonlóan a pályázatot beküldő diákokat és felkészítő tanáraikat ünnepélyes zárórendezvényre hívjuk, melynek a budapesti Ludwig Múzeum, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa együttműködő partnere ad helyet.