Interaktív naptár

"A művészet az elmondhatatlan tolmácsa" című művészeti pályázatra 2018-ban beküldött, közel 300 pályamű közül 19 alkotást interaktív naptárban jelentettünk meg.

Separator item

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve minden évben január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére művészeti pályázatot hirdet általános iskolás és középiskolás diákok számára. A pályaművek a USC Soá Alapítvány IWitness nevű digitális platformján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján készülnek. Az ország különböző pontjain élő diákok és tanáraik dolgoznak ezekkel a videóinterjúrészletekkel és készítenek műalkotásokat a túlélők visszaemlékezései alapján. 

A naptárban az egyes hónapoknál a pályaművek mellett, valamint néhány kiemelt napnál található egy QR-kód, amelynek segítségével megnézhetőek a pályamű alapjául szolgáló interjúrészletek, valamint további történetek.

 

Az Interaktív naptár (2019) digitális verziója elérhető itt: INTERAKTÍV NAPTÁR

 

Az Interaktív naptár (2019) számtalan lehetőséget nyújt a benne található források és művészeti alkotások tanórai felhasználáshoz. Ehhez adunk néhány ötletet itt: Tanári útmutató

 

A naptár nyomtatott példánya a zachor@zachor.hu email címen rendelhető. Támogatói díjat, adományt köszönettel fogadunk.