Felhívás - Schindler listája - tanárképzés és filmvetítés

A képzésre általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, illetve ifjúságvédelmi felelősök jelentkezését várjuk.

Separator item

schindler.jpg

 

A Schindler listája című film bemutatójának 25. évfordulója alkalmából a filmet digitalizált változatban újra bemutatják világszerte. Az Egyesült államokbeli decemberi vetítéseket követően január 27-hez kapcsolódóan a film újra elérhető lesz a mozikban Európa-szerte, így Magyarországon is. A filmet mindenhol Steven Spielberg üzenetével kiegészítve vetítik, melyben a rendező az oktatás jelentőségét hangsúlyozza.

Ebből az alkalomból, január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére a Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítványával együttműködésben egynapos tanártovábbképzést szervez.

A képzés keretében a résztvevők meghívást kapnak a film ünnepélyes vetítésére a budapesti Uránia Filmszínházban, valamint az azt követő fogadásra.

A vetítésre szóló jegyeket a képzés résztvevői számára a Miniszterelnökség biztosítja.

A film feldolgozásához a USC Soá Alapítvány munkatársai magyar nyelvű digitális oktatási anyagokat dolgoztak ki. A tananyagokat elsőként a képzésen résztvevő kollégák ismerhetik meg.

 

Digitális módszerek a holokausztról való oktatásban

Film és videóinterjú - Schindler listája

 

Időpont: 2019. január 27. (vasárnap) 9.00 - 17.30

A képzésre általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, illetve ifjúságvédelmi felelősök jelentkezését várjuk.          

 

Helyszínek:

A képzés helyszíne (9.00-13.00): Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár

                                                      1077 Budapest Csányi utca 5.

 

A filmvetítés, majd az azt követő fogadás helyszíne (14.00-17.30):

                                                       Uránia Nemzeti Filmszínház

                                                      1088 Budapest Rákóczi út 21.

 

A program során a résztvevők

  • megismerkednek a USC Soá Alapítvány Vizuális Történelmi Archívumának interjúival, valamint a videóinterjúk oktatásbeli használatának módszertanával, különösen a holokausztról való oktatásban
  • megismerkednek a Schindler listája című film iskolai feldolgozásához készült digitális tananyagokkal és a tananyagoknak helyet adó digitális oktatási platformmal (IWitness)
  • megismerkednek az IWitness platformon található, további játékfilmekhez és egyéb témákhoz készült magyar nyelvű digitális tananyagokkal, melyek a diákok kritikai gondolkodását segítik
  • részt vesznek a Schindler listája című film vetítésén (rendező: Steven Spielberg) és meghívást kapnak a filmvetítést követő fogadásra

 

Jelentkezési lap

 

Jelentkezési határidő: 2019. január 17. (csütörtök)

A jelentkezőket január 20-ig értesítjük.

Maximálisan felvehető létszám: 30 fő

 

A képzési program ingyenes, a vidékről érkező pedagógusok utazási költségeit térítjük.

A programon való részvételről igazolást állítunk ki.

 

További információ: zachor@zachor.hu vagy 0613293190 és 0670 7012496

 

A Schindler listája című film további mozivetítéseinek helyszínei január 27-én:

 

Budapest: CINEMA CITY ALLéE, CINEMA CITY ARéNA, CINEMA CITY CAMPONA, CINEMA CITY, WESTEND, CINEMAPINK MAMMUT, CINEMAPINK MOM, SUGáR Mozi, MIMOZINK LURDY,MIMOZINK óBUDA, KULTIK CSEPEL,PUSKIN MOZI, MŰVéSZ MOZI, URáNIA NEMZETI FILMSZINHáZ

 

Kecskemét: MALOM MOZI

Nagykanizsa: CINEMA NAGYKANIZSA

Pécs: APOLLó, URáNIA, CINEMA CITY PéCS

Kaposvár: KULTIK KAPOSVáR

Szombathely: AGORA SAVARIA

Zalaegerszeg: ART MOZI

Szolnok: TISZAPART

Szentendre:P'ART MOZI

Szeged: BELVáROSI MOZI, CINEMA CITY SZEGED

Eger: AGRIA MOZI

Székesfehérvár: BARáTSáG MOZI, CINEMA CITY ALBA

Győr: CINEMA CITY GYŐR
Debrecen: CINEMA CITY DEBRECEN

 

A film bemutatását követően - várhatóan február végétől - a film digitális kópiájának iskolai vetítésére is lehetőség lesz (DVD/Blu-ray).