Felhívás – “A művészet az elmondhatatlan tolmácsa, 2018” – művészeti pályázat

Felhívás általános iskola alsó és felső tagozatán tanuló, valamint középiskolás diákok számára.

Separator item

A Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve immár hagyományosan, minden évben január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére művészeti pályázatot hirdet általános iskola alsó és felső tagozatán tanuló, valamint középiskolás diákok számára.

A pályaműveket a USC Soá Alapítvány  IWitness digitális  platformáján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján kell elkészíteni. Az oldalon található idegen nyelvű interjúklipek alapján is lehet pályaművet beküldeni.

A pályaműveket a zachor@zachor.hu emailcímre várjuk a pályázó nevének és a mű címének megjelölésével. A pályázat benyújtásához a következő linken található pályázati űrlapot is szükséges kitölteni:

JELENTKEZÉSI LAP

A pályaművek lehetnek önálló rajzok, festmények, képregények, vagy bármilyen más művészeti alkotás: pl. novella, vers, zenemű, fotómontázs, stb.

Pályázatunk nem vetélkedő. A beérkezett pályamunkákból virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon, illetve – amennyiben lehetőség van rá -, az előző évekhez hasonlóan a pályázatot beküldő diákokat és tanáraikat egy ünnepélyes záró rendezvényre hívjuk, melynek a budapesti Ludwig Múzeum, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa együttműködő partnere ad helyet. A záróprogram megvalósulását a korábbi években az EMMI Köznevelési Államtitkársága Köznevelési Stratégiai Főosztálya támogatása tette lehetővé.

A pályázat fővédnöke az Oktatási Jogok Biztosa, dr. Aáry-Tamás Lajos.

A pályázatok beküldésének határideje: 2018. február 10. 

A 2016. évi pályázat résztvevőinek alkotásaiból válogatás készült, a válogatott pályaműveket kiadványban jelentettük meg. 2017-ben a pályaművek közül 14 kiválasztott alkotásból interaktív kiállítást hoztunk létre.

A korábbi évek pályaműveiből készült virtuális kiállítások megtekinthetők itt: 2017, 2016, 2015, 2014, 2013

A pályázattal kapcsolatos további információ: zachor@zachor.hu vagy 0670 7012496