Aktuális képzéseink tanároknak

Képzéseink tanároknak 2018-ban

Separator item

Képzéseink a 2018-19-es tanév őszi félévében

 

1.  Videóinterjúk felhasználási lehetőségei a pedagógiai munkában

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány együttműködésében szervezett képzés általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára

Helyszín: Mocsai Arany János Általános Iskola (2911 Mocsa, Ady Endre u. 13.)

Időpont: 2018. szeptember 27. (csütörtök) 13.30-17.30

A programon való részvétel ingyenes, a résztvevők számára az utazási költségeket és a szállást fedezzük.

A képzés témája: a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás és digitális oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: szeptember 23. (vasárnap) éjfél

 

2. Videóinterjúk felhasználási lehetőségei a pedagógiai munkában

A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány együttműködésében szervezett képzés általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.

Helyszín: Baja, III. Béla Gimnázium ( 6500 Baja, Szent Imre tér 1. )

Időpont: 2018. október 13. (szombat) 10.15-17.00

A programon való részvétel ingyenes, a résztvevők számára az utazási költségeket és a szállást fedezzük.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: október 7. (vasárnap) éjfél

 

3. „A holokauszt története, iskolai oktatása, szélsőjobboldaliság, jobboldali populizmus”

Wannsee-Konferencia Háza a Zachor Alapítvánnyal és a Dél-kaliforniai Egyetem Soá Alapítvánnyal együttműködésében

A továbbképzés ideje: 2018. október 28. – november 3. (5 szemináriumi nap)

A képzés helye: Berlin, a Wannsee-Konferencia Háza és egyéb berlini helyszínek

A képzésre a jelentkezés lezárult.

 

4. A holokauszt és előítélet-mentesség oktatása a pedagógiai munkában – 21. századi módszerek 

Az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, a Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvány együttműködésében szervezett képzés általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító, bármely szakos kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.

A képzés akkreditált, 45 óra számolható el (30 óra jelenléti képzés és 15 óra online elem).

Helyszín: Budapest, Zachor Alapítvány oktatóterme

Időpont: 2018. október 29 – 31. (hétfő – szerda)

A programon való részvétel ingyenes, a résztvevők számára az utazási költségeket és a szállást fedezzük.

Jelentkezni a jelentkezési lap kitöltésével lehet: JELENTKEZÉSI LAP

Jelentkezési határidő: október 14. (vasárnap) éjfél

 

További tervezett képzéseink:

5. Digitális tartalmak az oktatásban – az Anne Frank House Stories that Move – online eszköztár a diszkrimináció ellen  platformjának bemutatása és használata (egynapos képzés)

 

A képzés időpontját a későbbiekben pontosítjuk. Érdeklődők jelentkezését a zachor@zachor.hu emailcímre várjuk.

 

 Képzéseink a 2017-18-as tanév tavaszi félévében

 

2. Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2018) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programja

Időpont: 2018. július 3. - július 8.

Helyszín: Budapest, Közép-európai Egyetem

A Dél-Kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa pályázatot hirdet előítélet-mentesség oktatása, tolerancia- és holokauszt-oktatás, valamint médiaoktatás iránt érdeklődő és elkötelezett magyarországi és határon túli tanárok számára egyhetes, bentlakásos, nemzetközi szakértőképzési programon való részvételreA képzés a 2012-ben indított program hetedik évfolyama.

 

3. Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2017) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programjának záró szemináriuma

Időpont: 2018. június 30 – július 2.

 

 

Korábbi képzéseink 2017-ben és 2018-ban

  

2018. március 21. 
 
Videóinterjúk felhasználási lehetőségei a pedagógiai munkában - Helytörténeti séták videóinterjúkkal: az IWalk program és pedagógiai háttere.
 
A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával együttműködésben szervezett továbbképzése általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.
 
 
2018. március 2-4. 
 
A holokauszt és előítélet-mentesség oktatása a pedagógiai munkában – 21. századi módszerek -akkreditált tanártovábbképzés-
A továbbképzés témája: a holokausztról és az előítéletek csökkentésének témájáról való oktatás hazai és nemzetközi kontextusba ágyazva, az elméleti háttér megismertetése, illetve pedagógiai módszerek közvetítése személyes megközelítésben, multimédiás és digitális oktatási anyagok és interaktív online oktatási platform (IWitness) segítségével.

 

2018. február 16.

Egynapos továbbképzés a Zachor Alapítvány tananyagaiból és a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve a Jad Vasem 2017. évi kurzusán részt vett magyarországi tanárok számára. A képzés az EMMI Köznevelési Főosztályával együttműködésben valósult meg.

 

2018. január 27.

ITeach – Digitális módszerek a holokausztról való oktatásban - Film és videóinterjú

Az egynapos továbbképzés az 1945 című film (rendező: Török Ferenc), valamint a Saul fia című film iskolai feldolgozását segíti, a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformján található digitális tananyagok és azok pedagógiai módszertana alapján.

 

2017. november 11.

ITeach – digitális oktatási anyagok az előítéletek csökkentéséről való oktatásban: az IWitness platform

 

2017. október 28-29.

Digitális tartalmak az oktatásban – a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformja, valamint az Anne Frank House Stories that Move – online eszköztár a diszkrimináció ellen  platformjának bemutatása és használata

 

2017. október 13.

ITeach – Helytörténeti séták videóinterjúkkal: az IWalk program

Videóinterjúkat tartalmazó, digitális, interaktív helytörténeti séták pedagógia módszertanára épülő, helyi séták fejlesztését elősegítő  képzés, melynek középpontjában a helytörténeti oktatás, az emlékhelyeken történő oktatás, az épített környezetbe helyezett oktatás és a videóinterjúk integrálásának lehetőségei, sajátosságai és módszertana áll.

 

2017. július 2 – július 7.

Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2017) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programja

 

 

2017. június 30 – július 2.

Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2016) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programjának záró szemináriuma

 

2017. április 8.

ITeach – Digitális módszerek a holokausztról való oktatásban - Film és videóinterjú

Az egynapos továbbképzés az 1945 című film (rendező: Török Ferenc) iskolai feldolgozását segíti, a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformján található digitális tananyagok és azok pedagógiai módszertana alapján.

 

2017. február 22.

ITeach – Videóinterjúk az oktatásban 

Egynapos továbbképzés a Zachor Alapítvány tananyagaiból és a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve a Jad Vasem 2016. évi kurzusán részt vett magyarországi tanárok számára. A képzés az EMMI Köznevelési Főosztályával együttműködésben valósult meg.

 

2017. február 3. 

ITeach – Videóinterjúk az oktatásban

Egynapos továbbképzés a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve.