Aktuális képzéseink tanároknak

Képzéseink tanároknak 2018-ban

Separator item

Képzéseink a 2017-18-as tanév tavaszi félévében

 

1. A holokauszt és előítélet-mentesség oktatása a pedagógiai munkában – 21. századi módszerek -akkreditált tanártovábbképzés-
 
Helyszín: Budapest
 
Időpont: 2018. március 2-4. 
 
A képzés célcsoportja bármely szakos általános iskola felső tagozatán és/vagy középiskolában tanító gyakorló pedagógus.
 
A képzés óráinak száma: 45 óra
 
A továbbképzés témája: a holokausztról és az előítéletek csökkentésének témájáról való oktatás hazai és nemzetközi kontextusba ágyazva, az elméleti háttér megismertetése, illetve pedagógiai módszerek közvetítése személyes megközelítésben, multimédiás és digitális oktatási anyagok és interaktív online oktatási platform (IWitness) segítségével.
 
A 45 órás képzés 30 óra jelenléti (helyszín: Budapest) és 15 óra távoktatásos elemből áll.
 
Jelentkezési határidő: 2018. február 25., vasárnap
 
További információ: zachor@zachor.hu vagy 0670 7012496
 
 
2. Videóinterjúk felhasználási lehetőségei a pedagógiai munkában - Helytörténeti séták videóinterjúkkal: az IWalk program és pedagógiai háttere -
 
Helyszín: Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola
Időpont: 2018. március 21. (szerda) 10.00-17.00
 
A Zachor Alapítvány a Társadalmi Emlékezetért civil oktatási szervezet a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványával együttműködésben szervezett továbbképzése általános iskola felső tagozatán és középiskolában tanító kollégák, valamint tananyagfejlesztők, oktatási szakemberek, kollégiumi tanárok, tehetséggondozó programokban dolgozók, ifjúságvédelmi felelősök számára.
 
A képzés témája: a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás és digitális oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségei, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertana.
 
A képzés során bemutatjuk a személyes történeteket feldolgozó multimédiás és digitális tananyagok tanórai feldolgozási lehetőségeit, a videóinterjúkat tartalmazó helytörténeti séták pedagógiai módszertanát (pl. hódmezővásárhelyi helytörténeti séta), valamint a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa IWitness online oktatási platformjának használatában rejlő pedagógiai lehetőségeket is.
 
A képzésen való részvétel ingyenes, a résztvevők esetleges utazási költségeit visszatérítjük, a képzés
napjára étkezést biztosítunk.
 
Jelentkezési határidő: 2018. március 11., vasárnap
 
További információ: zachor@zachor.hu vagy 0670 7012496
 

 

Korábbi képzéseink 2017-ben és 2018-ban

 

2018. február 16.

Egynapos továbbképzés a Zachor Alapítvány tananyagaiból és a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve a Jad Vasem 2017. évi kurzusán részt vett magyarországi tanárok számára. A képzés az EMMI Köznevelési Főosztályával együttműködésben valósult meg.

 

2018. január 27.

ITeach – Digitális módszerek a holokausztról való oktatásban - Film és videóinterjú

Az egynapos továbbképzés az 1945 című film (rendező: Török Ferenc), valamint a Saul fia című film iskolai feldolgozását segíti, a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformján található digitális tananyagok és azok pedagógiai módszertana alapján.

 

2017. november 11.

ITeach – digitális oktatási anyagok az előítéletek csökkentéséről való oktatásban: az IWitness platform

 

2017. október 28-29.

Digitális tartalmak az oktatásban – a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformja, valamint az Anne Frank House Stories that Move – online eszköztár a diszkrimináció ellen  platformjának bemutatása és használata

 

2017. október 13.

ITeach – Helytörténeti séták videóinterjúkkal: az IWalk program

Videóinterjúkat tartalmazó, digitális, interaktív helytörténeti séták pedagógia módszertanára épülő, helyi séták fejlesztését elősegítő  képzés, melynek középpontjában a helytörténeti oktatás, az emlékhelyeken történő oktatás, az épített környezetbe helyezett oktatás és a videóinterjúk integrálásának lehetőségei, sajátosságai és módszertana áll.

 

2017. július 2 – július 7.

Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2017) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programja

 

 

2017. június 30 – július 2.

Videóinterjúk a 21. század oktatásában (2016) – a USC Soá Alapítvány és a Zachor Alapítvány akkreditált tananyagfejlesztő és tanár-továbbképző programjának záró szemináriuma

 

2017. április 8.

ITeach – Digitális módszerek a holokausztról való oktatásban - Film és videóinterjú

Az egynapos továbbképzés az 1945 című film (rendező: Török Ferenc) iskolai feldolgozását segíti, a USC Soá Alapítvány IWitness digitális oktatási platformján található digitális tananyagok és azok pedagógiai módszertana alapján.

 

2017. február 22.

ITeach – Videóinterjúk az oktatásban 

Egynapos továbbképzés a Zachor Alapítvány tananyagaiból és a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve a Jad Vasem 2016. évi kurzusán részt vett magyarországi tanárok számára. A képzés az EMMI Köznevelési Főosztályával együttműködésben valósult meg.

 

2017. február 3. 

ITeach – Videóinterjúk az oktatásban

Egynapos továbbképzés a Soá Alapítvány videóinterjúiból készült multimédiás oktatási anyagok tanórai és iskolán kívüli felhasználási lehetőségeire, valamint a videóinterjúkkal való oktatás pedagógiai módszertanára építve.