A művészet az elmondhatatlan tolmácsa

Művészeti pályázat általános iskola felső tagozat és középiskolás diákok számára

Separator item

A Zachor Alapítvány a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítvánnyal együttműködve immár hagyományosan, több éve rendez művészeti pályázatot általános iskola felső tagozatán tanuló és középiskolás diákok számára január 27-e - az auschwitz-birkenaui láger felszabadulásának évfordulója és a holokauszt nemzetközi emléknapja - tiszteletére. 

A pályaművek a USC Soá Alapítvány IWitness digitális platformáján található, holokauszt-túlélőkkel és szemtanúkkal készített interjúklipek alapján készülnek.

Az oldalon található magyar és idegen nyelvű interjúklipek alapján is lehet pályaművet beküldeni.

A pályaművek lehetnek önálló rajzok, festmények, képregények, vagy bármilyen más művészeti alkotás: pl. novella, vers, zenemű, fotómontázs, stb.

Pályázatunk nem vetélkedő. A beérkezett pályamunkákból virtuális kiállítást hozunk létre honlapunkon, illetve – amennyiben lehetőség van rá -, az előző évekhez hasonlóan a pályázatot beküldő diákokat és tanáraikat egy ünnepélyes záró rendezvényre hívjuk, melynek a budapesti Ludwig Múzeum, a Zachor Alapítvány és a Dél-kaliforniai Egyetem (USC) Soá Alapítványa együttműködő partnere ad helyet.

2017-ben  a beérkezett művek közül egy független zsűri 10-15 pályaművet kiválaszt, ezek a pályaművek az év során megrendezett aukción vesznek részt. 
A pályázattal kapcsolatos további információ: zachor@zachor.hu vagy 06707012496

A 2015-ben és 2016-ban szervezett záróprogram megvalósulását az EMMI Köznevelési államtitkársága Köznevelési Stratégiai Főosztálya támogatása tette lehetővé.

A 2016. évi pályázat résztvevőinek alkotásaiból válogatás készült, a válogatott pályaműveket kiadványban jelentettük meg.

{

A művészet az elmondhatatlan tolmácsa

A teljes galéria megtekintéséhez kattintson a képre!